Dvoriščna drsna vrata lahko sestavljajo jekleni pravokotni in kvadratni profili, ki so površinsko zaščiteni s termičnim cinkanjem in/ali prašnim barvanjem.


Dvoriščna drsna vrata se odpirajo po talnem profilu ali pa je odpiranje izvedeno samonosno z vpetjem na eni točki. Drsna dvoriščna vrata External link opens in new tab or windowDorman hkrati ustrezajo tudi najvišjim kakovostnim standardom, saj so izdelana iz najbolj kvalitetnih materialov in z izkušeno strokovno ekipo.


 Zakaj izbrati dvoriščna vrata Dorman?


V kolikor dvoriščna vrata, ki so hkrati varna, estetsko dovršena, vzdržljiva in prilagodljiva vašim individualnim potrebam, potem ste na pravem mestu Ponujamo široko paleto dvoriščnih vrat, izdelanih iz najkakovostnejših materialov, ki bodo vašemu domu dodala lepoto in varnost.


Tukaj je nekaj prednosti izbire naših dvoriščnih vrat:


- Estetika: Ponujamo široko paleto stilov in barv vrat, ki se bodo ujemali z zunanjostjo vašega doma. Ne glede na to ali iščete klasična vrata, moderna kovinska vrata ali nekaj vmes, imamo vrata za vas.


- Vzdržljivost: Naša vrata so izdelana iz materialov, ki so odporni na vremenske vplive in UV žarke, kar pomeni, da bodo leta dolgo ohranila lep videz.


- Prilagodljivost: Ponujamo različne možnosti prilagajanja, da lahko svoja vrata prilagodite svojim specifičnim potrebam. Izbirate lahko med različnimi stili, barvami in dodatki.


- Uporaba visokokakovostnih materialov: Uporabljamo samo najkakovostnejše materiale za izdelavo naših vrat. Vsi izdelki so vroče cinkani in prašno barvani. To zagotavlja, da so naša vrata trpežna, lepa in bodo trajala leta.


Dvoriščna vrata Dorman - kvaliteta in robustna izgradnja, ki varuje.


Dvoriščna drsna vrata proizvajamo in montiramo v večih izvedbah - vse po vaši meri


V sklopu naše ponudbe imamo slede vrste dvoriščnih drsnih vrat:


Samonosna vrata


Samonosna vrata so vrsta vrat, ki se odpirajo in zapirajo brez potrebe po tečajih ali drugih vidnih okovjih. Namesto tega so pritrjena na spodnji del okvirja vrat zgolj na eni točki z uporabo vodila in mehanizma s protiutežjo. To ustvarja eleganten in sodoben videz, hkrati pa zagotavlja gladko in tiho delovanje.


Samonosna vrata so na voljo v različnih z različnimi polnili in so tudi prilagojena tako, da ustrezajo vašemu osebnemu slogu in dekorju doma.


Prednosti samonosnih vrat:

 • Eleganten in sodoben videz

 • Gladko in tiho delovanje

 • Enostavno vzdrževanje

Pomanjkljivosti samonosnih vrat:

 • Lahko so dražja

 • Potrebujejo več prostora

 • Vzdrževanje je bolj pogosto

Za koga so samonosna vrata najbolj primerna izbira?


Če iščete elegantna in sodobna vrata, ki so gladka in tiha, potem so samonosna vrata dobra možnost za vas. Vendar pa je pomembno upoštevati tudi stroške in težave pri montaži, preden se odločite.


Tukaj je nekaj dodatnih stvari, ki jih je treba upoštevati pri izbiri samonosnih vrat:

 • Velikost odprtine: Samonosna vrata so na voljo v vseh velikostih do 15m svetle odprtine.

 • Teža vrat: Teža vrat bo vplivala na vrsto materialov in protiutež.

 • Material: Vrata so železna in vroče cinkana. Polnilo pa je prilagojeno vašemu proračunu, slogu in potrebam po vzdržljivosti.


Dvoriščna drsna vrata s talnim vodilom - drsna dvoriščna vrata


Drsna dvoriščna vrata so vrsta vrat, ki se namesto odpiranja in zapiranja v prostor pomikajo vzdolž ograje. To jih naredi za priljubljeno izbiro za vhode na dvorišče, saj pri odprtem stanju ne zasedajo prostora in ne ovirajo gibanja po dvorišču. Drsna dvoriščna vrata so lahko tudi elegantna in sodobna dodatka k vsakemu domu.


Prednosti drsnih dvoriščnih vrat:

 • Prihranek prostora: Drsna dvoriščna vrata pri odprtem stanju ne zasedajo prostora, kar je idealno za manjša dvorišča.

 • Enostavno uporabo: Drsna dvoriščna vrata se premikajo gladko in tiho, kar je enostavno za uporabo.

 • Varnost: Drsna dvoriščna vrata so lahko opremljena z različnimi varnostnimi funkcijami, kot so ključavnice, zapahi in senzorji gibanja.

 • Raznolikost stilov: Drsna dvoriščna vrata so na voljo v različnih stilih, da ustrezajo vsakemu okusu in proračunu.

 • Nizko vzdrževanje: Drsna dvoriščna vrata je enostavno čistiti in vzdrževati.

Vrste drsnih dvoriščnih vrat


Na voljo so različne vrste drsnih dvoriščnih vrat, ki se razlikujejo po materialu, mehanizmu odpiranja in dodatnih značilnostih:

 • Materiali:  Vrata so železna in vroče cinkana. Polnilo pa je prilagojeno vašemu proračunu, slogu in potrebam po vzdržljivosti.

 • Mehanizmi odpiranja: Najpogostejši mehanizmi odpiranja za drsna dvoriščna vrata so ročno ali avtomatsko.

Izbira pravih drsnih dvoriščnih vrat


Pri izbiri drsnih dvoriščnih vrat je pomembno upoštevati naslednje dejavnike:

 • Velikost odprtine: Izberite vrata, ki so prave velikosti za odprtino vašega dvorišča.

 • Material: Izberite polnilo, ki je odporno na vremenske vplive in ustreza vašemu proračunu in slogu.

 • Mehanizem odpiranja: Izberite mehanizem odpiranja, ki je enostaven za uporabo in ustreza vašim potrebam.Industrijska vrata


Industrijska vrata so lahko v drsni ali samonosni izvedbi in se razlikujejo od klasičnih samonosnih in drsnih vrat zgolj v materialih, ki jih uporabljamo. Vse pa je odvisno od intenzivnosti uporabe in pa same dolžine. Ravno tako pa se prilagodi tudi pogone glede na uporabo.Industrijska vrata razvrščamo v  tri skupine: samonosna, drsna in krilna. Taka vrata so zelo vzdržljiva in zanesljiva.Krilna industrijska vrata so vpeta na stebrih, in so primerna za dvorišča, kjer levo in desno ni dovolj prostora za odpiranje. Poznamo polavtomatska z električno ključavnico, avtomatska ter ročna. Vrata so vroče cinkana in največkrat tudi prašno barvana.Avtomatizacija vaših obstoječih vrat


Nudimo vam tudi avtomatizacijo vaših vrat, ki jih že imate oz. so potrebna zamenjave pogona. Pogone prilagodimo glede na vaše potrebe in želje in seveda izvedbo vrat, ki jih imate.